Husk din hælstrop, Askepot!

Eneste dametoer tilmeldt til en rekordstor Copenhagen Regatta?!

En sådan eneanmeldelse betyder ofte, at man kan spankulere ned til mål og hente en medalje, helt uden at have rørt båden en eneste gang. Vi ville selvfølgelig gerne på vandet, og derfor blev vi glade, da vi fik lov til at ro med i dobbeltscullerløbet.

CPH Lørdag start
Koncentration før løbets start (Foro: Svend Aage Nielsen)

Lørdag: Vi startede samtidig med de andre både og vidste, at kun nummer 1, 2 og 3 kom i finalen om eftermiddagen. Det var første gang vi roede en 2km i toeren, så det var dejligt at vi kunne følge lidt med og kvalificere os til en plads i finalen. Om eftermiddagen var vinden taget til i styrke, og sidevinden gav os lidt udfordringer den første halvdel af løbet. Vejret blev heldigvis bedre og bedre ned mod mål, og vi kunne ro os over målstregen til en fjerdeplads.

Søndag: Nogle gange smiler man ad vejret. Det kan være solen, den blå himmel, eller dalende snefnug. Her til morgen var det mest fordi vandet viste tænder. Bagsværd sø gav os en lille fordel, og vi havde planer om at udnytte den! Vi kan trykke ret hårdt, vi har kun en enkelt åre hver (så der er ikke så meget vindmodstand og kun én at holde styr på) og så havde vi rigtig meget lyst til at stå på medaljeskamlen. Vores indledende løb var efter samme princip som søndag, og kun 1-3 ville gå videre. Da starten gik var det koncentrerede miner og vandsprøjt op til begge ører. Et hurtigt blik ud til højre og hov – Vi var med og faktisk foran de andre! Det blev et spædende indledende løb, for selv om man har garanteret sig en 1.-3. plads, er der stadig en lille motivation for at vinde. Vinderne af de indledende løb får nemlig tildelt de mest fordelagtige baner i finalen. Vi roede til, og i mål var det nok dagens tætteste løb. Under 1 sekund skilte vores tre både. Vejret stilnede ikke af, og derfor blev distancen først kortet ned til 1000m, derefter helt aflyst. Der var altså ikke nogen mulighed for at afgøre dagens ræs ordenligt, til gengæld slap vi for at tjekke om vores hælstropper kunne holde, for vejret i dag var kæntringsvejr 😉

Det kribler lidt i kroppen for at ro det løb vi mangler, og heldigvis har vi legekammerater i de to landsholds-dobbeltscullere i de næste uger op mod EM.

 

*En hælstrop binder skoen fast til båden, så roeren kan hive sine fødder ud af skoene under en kæntring.*

Husk din hælstrop, Askepot! was last modified: by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.